Tre keramikeres spor i leret

Ann Charlotte Ohlsson, Anne Mette Hjortshøj og  Iwami Shinsuke inviterer indenfor til en fire timers workshop med demonstration af teknikker, arbejdsmetoder og efterfølgende artist talks.

De tre keramikere arbejder med meget forskellige udtryk og sætter deres spor i materialet på  forskellig vis.
Kulturugens gæster bydes indenfor til at følge de tre keramikere arbejde. Arrangementet afsluttes  med præsentationer af de tre keramikeres meget forskellige spor som de har sat på deres rejse i  den keramiske verden. Iwami vil blandt andet snakke om sit projekt i Cambodia, hvor han har genopbygget en pottemagerby til at kunne leve videre i en moderne verden. Ann Charlotte Ohlsson  vil fortælle om sine skulpturprojekter og rejser i hele verden, med den danske keramiker Nina Hole  og Anne Mette vil fortælle om sin tid som lærling hos den Walisiske keramiker Phil Rogers og hvordan dette har sat sit spor.

Anne Mette Hjortshøj mødte Iwami på en teskålsfestival i Syd Korea i 2011, hvor begge var inviteret til at udstille.
De to keramikere fandt et fællesskab i interessen for keramikhistorie,håndværk, tradition og kultur og ikke mindst i interessen i brugen af lokale råstoffer i deres arbejde.
Information og vidensudveksling er sparsom, da meget få idag bruger lokale råstoffer i keramikproduktion.
Et samarbejde på tværs af to verdner med samme formål om at få en større viden om brug af lokale råstoffer skabte grundlag for dette udvekslingsprojekt.
Dette inkluderer brændingerne i vores ovne, der for begges vedkommende, er ovne som bygger på et design oprindeligt fra Japan. (noborigama~flerkammer ovne, brændt med træ alene), skabte grundlag for dette udvekslingsprojekt

Pris: 50 kr.

Tilmelding til Ann Charlotte eller Anne Mette